9-10 listopad -warsztaty: na dworskim stole najlepsza gęsina na Świętego Marcina - uczestnicy warsztatów poznają potrawy z gęsiny z epoki i będą je mogli przygotować pod nadzorem członkiń KGW w Rasach i zaproszonego kucharza. W dniu drugim odbędzie się konkurs na najlepiej przygotowaną potrawę z gęsiny przez zespoły 3 osobowe z uczestników warsztatów - na koniec wręczenie nagród.
22-23 listopada: warsztaty: chłopskie i mieszczańskie potrawy początkiem dobrej zabawy - uczestnicy warsztatów poznają chłopskie i mieszczańskie potrawy z epoki i będą je mogli przygotować pod nadzorem członkiń KGW w Rasach i zaproszonego kucharza. W dniu drugim odbędzie się wspólna zabawa wraz z degustacją potraw przy biesiadnej muzyce i tańcach.
24 listopad -podsumowanie projektu.
Inne mikrodziałania
Zrealizowane w ramach: "MIKROGRANTY "ŁÓDZKIE NA PLUS" 2019"