Pomiń nawigację

Wyniki wyszukiwania dla

Brak wyników wyszukiwania

Mikrodziałanie

Poznanie smaków regionalnych potraw - nauka gotowania przy współpracy z Kołem Gospodyń Wiejskich z Woli Stępowskiej MIKROGRANTY "ŁÓDZKIE NA PLUS" 2019

Ochotnicza Straż Pożarna w Stępowie
W ramach projektu pn.: "Poznanie smaków regionalnych potraw - nauka gotowania przy współpracy z Kołem Gospodyń Wiejskich z Woli Stępowskiej " będą realizowane następujące działania: 1). Zakup lodówki, warnika, zlewozmywaka, mebli kuchennych - szafek, garnków, blatów. 2) Zakup produktów do przygotowania regionalnych potraw. 3. Organizacji I spotkania integracyjnego podczas którego członkinie z Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Stępowskiej (KGW z sąsiedniego sołectwa) będą uczyły druhów i zainteresowanych mieszkańców gotowania i przygotowania regionalnych potraw. 4. Organizacji II spotkania integracyjnego dla mieszkańców sołectwa podczas którego nastąpi degustacja przygotowanych potraw. Na to spotkanie zostaną zaproszeni również Panie z KGW z Woli Stępowskiej, które przeprowadzą pogadankę dotycząca korzyści wynikających z działania i funkcjonowania koła gospodyń wiejskich. 5. Sprzątanie po spotkaniach. Powyższy projekt będzie realizowany w okresie od 1 listopada 2019 r. do 8 grudnia 2019 r. Udział w projekcie mogą wziąć wszyscy zainteresowani mieszkańcy, którzy zostaną poinformowani za pomocą notki prasowej zamieszczonej na stronie internetowej www.kiernozia,gmina.pl oraz za pośrednictwem "kartek" przekazywanych mieszkańcom. Osobą udzielającą informacji o projekcie jest Pan Marcin Ludwicki - Prezes OSP w Stępowie tel. 663-209-640.